28
apr
2017

Get Real: hoe je net als Lien De Pau ‘goestingdoener’ wordt

Woensdag woonde ik de boekvoorstelling van ‘Get Real’ bij, het nieuwste project van goestingdoener Lien De Pau. De Kick-Off vond plaats in Gent in O’YO, een hippe yoghurtbar aan de Brabantdam. Je kan er trouwens veel meer dan alleen yoghurt bestellen, want ik proefde er een lekkere chocolade-rode biettaart. Ik was eigenlijk vooral benieuwd naar hoe het zou smaken, en ik vond het een geslaagde combinatie.

Lien de Pau richtte ‘Zeker van haar Zaak’ op, een ondernemersplatform dat erop gericht is om vrouwen te ondersteunen in het najagen van hun ondernemersdromen. De ondernemers achter O’YO zijn naar eigen zeggen ook gestart met hun zaak doordat ze geïnspireerd waren door Zeker van haar Zaak. De O’YO was dus de ideale plaats voor de boekvoorstelling van ‘Get Real’. Lien de Pau vertelde hoe haar boek tot stand was gekomen, en deelde enkele van de inzichten die ze in haar boek beschrijft. Het boek zelf is vlot geschreven, en lees je in een mum van tijd uit. Het doet je echt goesting krijgen om je te gaan voor je droom. Lien geeft je ook tips mee om niet in je oude bekende zekerheden terug te vallen die je vroeger ongelukkig maakten. Het is niet de makkelijkste weg, maar het is wel de weg die het meest de moeite is.

Lien De Pau

Tijdens de boekvoorstelling vertelde Lien honderduit, en beantwoordde ze veel vragen uit het publiek. Ik geef jullie de quotes mee die me het meest zijn bijgebleven:

  • Verwacht veel commentaar, vooral van jezelf. Je hebt zelf een hele hitparade aan stemmetjes in je hoofd die je wijsmaken dat het je toch niet zal lukken, en dat je jezelf blaasjes wijsmaakt. “Leer dit plaatsen,” zegt ze. Het is de stem die je aanmaant tot voorzichtigheid. Maar laat het je niet verlammen.
  • Doe maar gewoon zoals iedereen. Dit zal je heel vaak horen. Maar het brengt je geen wijsheid. Doe beter je eigen goesting, want daar zal je gelukkiger van worden. Er wordt verwacht dat we naar school gaan, daarna een studie zoeken, afstuderen, een partner zoeken, (niet te ver) een huis zoeken, en kinderen op de wereld zetten. Dan kan alles opnieuw beginnen. Maar je droom kan evengoed iets zijn dat niet binnen dit verwachtingspatroon past. En dat is oké! Ga ervoor!
  • De omgeving tolereert vaak een onderneming, in plaats van het aan te moedigen. Deze uitspraak vond ik heel frappant, en ook heel herkenbaar. Als je iets wilt doen dat niet vanzelfsprekend is, wordt dit vaak met de nodige scepsis onthaald. In het slechtste geval word je ontmoedigd, in het beste geval word je getolereerd. Ondernemen is altijd een (berekend) risico nemen, en de omgeving houdt niet zoveel van risico’s. “Waarom alles op het spel zetten?” wordt er wel eens gezegd. Maar zet je niet eerder alles op het spel als je niet doet wat je graag wilt doen?
  • ‘Get Real’ mocht geen slechte ‘The 4-hour workweek’ worden. Alles is al geschreven, zegt Lien. Je moet niet het warm water opnieuw willen uitvinden, je moet zoeken wat jou uniek maakt. Misschien is dit je ervaring, je studie, je manier van naar de dingen te kijken,… Lien verwijst in ‘Get Real’ wel naar ‘The 4-hour workweek’, maar ik vind het zelf als Timothy Ferriss-fan zeker geen kopie. Lien is erin geslaagd om een frisse en inspirerende boodschap te brengen met haar boek.

Ben je zelf nieuwsgierig geworden naar het boek van Lien de Pau? Bestellen kan via bol.com of via deze website.

Get real
Get Real door Lien De Pau: €23,47

Surfer

Bron afbeelding: Unsplash
Met dank aan Lara Deraes voor de event-foto

Disclaimer: dit artikel is geen commerciële samenwerking.

You may also like

Fietsen door de bomen in Limburg
Een update: hoe heb ik de tijd in mijn verlof besteed?
Zelfstandige worden als belgische blogger
Zelfstandige in bijberoep worden als Belgische blogger? Dit is wat je moet weten
Extra schoenen
Schoeningrepen die je werkplaats leuker of gezonder maken
kenmerken hostess promogirl
6 kenmerken van een goede hostess of promogirl: dit zegt mijn ervaring
Duurzame relatiegeschenken
Duurzaam ondernemen: deze 4 relatiegeschenken zijn wél ecologisch verantwoord
UFO Universiteit Gent
Ik heb een nieuwe job!

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.