14
nov
2018
J.K. Rowling

J.K. Rowlings nieuwste geschenk: Fantastic Beasts – The Crimes of Grindelwald

Het is geen geheim dat ik een groot bewonderaar ben van J.K. Rowling. Ik behoor tot de generatie die opgroeide met de Harry Potter-boeken. Die boeken hebben mijn jeugd op een positieve manier getekend, en zijn in mijn herinnering onlosmakelijk verbonden met gezelligheid, warme dekbedden en stiekeme nachtelijke leesuurtjes. En de creatieve meesterwerken die J.K. Rowling heeft voortgebracht blijven op mij nog steeds een magische uitwerking hebben.

Elke spin-off grijpen ik en veel leeftijdsgenoten dankbaar aan om terug meegevoerd te worden naar die magische toverwereld. Of je nu op de schoolbanken zit, of enthousiast aan je carrière aan het timmeren bent: de toverwereld is een heerlijke tijdelijke vlucht uit de werkelijkheid. Twee jaar geleden ging ik in de cinema kijken naar Fantastic Beasts, een prachtige film met fabelachtige magische wezens.

Lees ook: dit kan Fantastic Beasts ons leren over time management

Avant-première Fantastic Beasts

Nu is het vervolg van Fantastic Beasts uitgekomen op het grote scherm: The Crimes of Grindelwald. Ik ging kijken naar de Avant-Première in de Kinepolis van Antwerpen, en raakte opnieuw betoverd door de schoonheid en ongelooflijke fantasie van J.K. Rowlings geesteskinderen.

Avant-première The Crimes of Grindelwald

De fans zijn er klaar voor!

Voorafgaand aan de film werd het rode loper-event in Londen op groot scherm vertoond.

Eddie Redmayne als Newt Scamandar

Eddie Redmayne als Newt Scamandar – Livestream London

Johnny Depp als Grindelwald

Johnny Depp als Grindelwald – Livestream London

Jude Law als Albus Perkamentus

Jude Law als Albus Perkamentus – Livestream London

Ezra Miller (de acteur die Credence speelt) die als Hedwig arriveert op de rode loper vond ik trouwens het hoogtepunt van de livestream.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door PREMIERE LINE (@premiereline) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Julia Thiel (@yooletchka) op

Ezra Miller, Katherin Waterstone (speelt Porpentina Goldstein) en Alison Sudol (speelt Queenie Goldstein).

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ????????? ????????? ??????? (@k_waterston) op

The Crimes of Grindelwald

Waar bij Fantastic Beasts vooral de nadruk ligt op de dieren van Newt Scamander, wordt er in de film ‘The Crimes of Grindelwald’ meer een politiek thema aangesneden. Voor de liefhebber van de magische dieren: die komen er ook in aan bod, met een uiterst schattige maar toch gevaarlijk lijkende Chinese draak/kat.

Echte Harry Potter-fans zullen hun hart ophalen aan de typische magische stijl, en de talrijke referenties naar de Harry Potter-verhalen. Mijn favoriet: de jonge Anderling die orde op zaken probeert te stellen tijdens een ruzie in Zweinstein.

Mensen die het eerste deel van Fantastic Beasts niet gezien hebben, zullen geregeld niet volledig mee zijn met het verhaal. Dit is dus werkelijk een vervolgfilm voor de liefhebber van J.K. Rowlings magische wereld. Hoewel ik zeker een Harry Potter-fan van het eerste uur ben, weet ik niet zeker of ik al de intriges en details wel correct heb gezien of geïnterpreteerd. De film zit vol details en verhaallijnen die aan de Harry Potter-reeks kunnen geweven worden, en bezorgt gegarandeerd weer veel nieuwe gespreksstof voor Potterheads.

Lees ook: Emma Watson: een rolmodel (maar deze keer ook covermodel)

Het genie van J.K. Rowling

Deze film bewijst opnieuw hoe meesterlijk J.K. Rowling verhalen kan vertellen. In een boek was dit verhaal wellicht nog verder uitgewerkt geweest, en zou de rol van de verschillende verhaallijnen misschien nog beter in elkaar overvloeien. Maar goed, we mogen zeker blij zijn met deze film. Het is een cadeautje voor J.K. Rowlings fans. Haar werk is niet alleen een geschenk, die vrouw is zelf een geschenk voor de mensen. Haar nalatenschap aan deze wereld zal nog jarenlang van onschatbare waarde zijn.

J.K. Rowling

J.K. Rowling – Livestream London

You may also like

Mr Selfridge Serie
Mr Selfridge: de serie die je als modeliefhebber absoluut niet mag missen
Hidden Figures Review
Filmtip: Hidden Figures

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.