12
jul
2017
Daisy Vercruysse

Power Woman: Daisy Vercruysse

Ik ken heel wat inspirerende vrouwen. Vrouwen met een visie, vrouwen met een droom, vrouwen die een risico durfden nemen. Deze maand kreeg ik de eer om Daisy Vercruysse een aantal vragen te stellen. Daisy is domeinverantwoordelijke dienst financiën in Cevi, een IT-bedrijf dat software ontwikkelt en levert aan lokale overheden. Daisy is ook dagelijks bestuurder van het OC Coorenaar Desselgem, waar ze de reservaties, drankstock en klachten beheert. Deze ICT lady heeft daarnaast ook een bloemenatelier waar ze workshops geeft, en komt elke dag in haar high heels werken. De geknipte kandidaat voor een interview in de rubriek ‘Power Woman’ op Work in Heels dus.

Naam:  Daisy Vercuysse

Geboortedag: 10 mei

Beroep : ICT’er

Studies: A1 informatica

 

Hoe ziet een typische werkdag er bij jou uit?

Op een werkdag sta ik om 7u op, en loop ik rechtstreeks naar de badkamer. Daarna maak ik ontbijt, en ontbijt ik samen met mijn echtgenoot. We vinden het belangrijk om de dag op die manier samen te starten. Na het ontbijt stap ik in mijn auto – uiteraard nooit zonder ‘high heels’ 🙂 – en vertrek ik naar het werk, waarbij ik de dagelijkse files trotseer. Tijdens de middagpauze doe ik mijn boodschappen, want goede time management is belangrijk om alle dagtaken rond te krijgen. Mijn avonden verlopen meestal op drie mogelijke manieren. Ofwel ga ik naar huis, maak ik eten klaar, en ga ik met de honden wandelen. Ofwel ga ik naar de bloemengroothandel, geef ik workshops, en maak ik bloemstukken. Ofwel wijd ik me aan een aantal taken voor het OC omtrent het dagelijks beheer. Na het avondmaal vind ik het fijn om af en toe een bubbelbad te nemen, en de stress van die dag van mij af te laten glijden.


Welke stappen zet je vandaag om je droom te realiseren?

Ik vind het belangrijk om te genieten van elke dag, en het kleine geluk dat erin schuil gaat. Mijn droom is dus om uit elke dag iets waardevols te kunnen halen. Ik ga niet beweren dat mijn job een droomjob is, maar ik doe het wel heel graag. Mijn ervaring, enthousiasme, klantvriendelijkheid, maar ook loyaliteit tegenover de werkgever heeft me tot mijn huidige functie gebracht. Dat ik mijn job met dezelfde gedrevenheid kan blijven uitoefenen, is voor mij dus heel belangrijk.


Wanneer wist je dat je in de ICT-sector wou werken?

 Pas bij de aanvang van de studie informatica. De keuze was na de humaniora op iets anders gevallen maar door jeugdige nonchalance (lees: niet blokken) was ik niet geslaagd voor het toegangsexamen. Daarna heb ik gekeken wat het studieaanbod was bij de hogescholen, en eenmaal ik mijn keuze had gemaakt heb ik de drive voor een carrière in de ICT gevonden.


Wat was tot nu toe de grootste moeilijkheid in je loopbaan, en hoe ben je hiermee omgegaan?

In mijn loopbaan zelf heb ik geen grote moeilijkheden ondervonden. Waar ik soms wel last van heb, zijn de vooroordelen van andere mensen als je niet het ‘ideale figuur’ hebt. Het is niet evident om daarmee om te gaan. In feite moet je daar doorheen kijken, en de commentaren en blikken negeren. Als iemand je leert kennen komt de waardering wel vanzelf.


Wat vind je het leukst aan je beroep?

 Ik vind de enorme variatie in de hoofdjob heel fijn. De klantenbezoeken, administratie, telefonische helpdesk, de coaching van de medewerkers,… Daarnaast vind ik het ook een groot voordeel om twee heel diverse jobs te combineren. Ik kan de stress van de ICT-job namelijk onmiddellijk vergeten bij het binnenstappen van mijn bloemenatelier.

Wat wens je jezelf toe in de toekomst?

Niet veel, vooral wat ik al zei: ‘keep going’, en genieten van elke dag.


Heb je tips voor jonge vrouwen die een gelijkaardige droom hebben?

Mijn tip is om je niet teveel aan te trekken van de vooroordelen van anderen. Je mag ook gerust eens zonder schaamte ‘the bitch’ zijn en je gedacht durven zeggen. Doe dit wel met zekerheid dat hetgeen je zegt correct is, en rekening houdend met het feit dat dit bij de ander hard kan aankomen. Je hoeft echt geen lief meisje te zijn, durf gerust op te komen voor je eigen mening.

Daisy Vercruysse

Bedankt Daisy!

You may also like

Fietsen door de bomen in Limburg
Een update: hoe heb ik de tijd in mijn verlof besteed?
Zelfstandige worden als belgische blogger
Zelfstandige in bijberoep worden als Belgische blogger? Dit is wat je moet weten
Extra schoenen
Schoeningrepen die je werkplaats leuker of gezonder maken
kenmerken hostess promogirl
6 kenmerken van een goede hostess of promogirl: dit zegt mijn ervaring
Duurzame relatiegeschenken
Duurzaam ondernemen: deze 4 relatiegeschenken zijn wél ecologisch verantwoord
UFO Universiteit Gent
Ik heb een nieuwe job!

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.