30
aug
2017
Bekende Schoenenmerken

De Heilige Drievuldigheid der schoenenmerken – Deze drie merken moét je kennen

De Heilige Drievuldigheid

Vorige week zat ik in Dublin voor mijn werk, en iedereen die ooit in Dublin geweest is, weet dat de ‘Trinity’ oftewel ‘Heilige Drievuldigheid’ daar een begrip is. Trinity College is een universiteit in het centrum van Dublin en is wereldberoemd als de universiteit waar Oscar Wilde gestudeerd heeft en waar The Book of Kells te vinden is. Maar ook het klavertje drie, een typisch Ierse afbeelding, is symbool voor de Christelijke drie-eenheid en voor Saint-Patrick, de belangrijkste patroonheilige van Ierland. Saint Patrick’s Day (dat op 17 maart valt) is dan ook de nationale feestdag van Ierland.

Trinity College

The Trinity College in Dublin
– Bron afbeelding: Pixabay

Al die Heilige Drievuldigheid inspireerde me om een artikel te schrijven over de Heilige Drievuldigheid der schoenenmerken. Het idee kwam in me op toen ik in Brown Thomas liep, een Ierse luxe warenhuisketen waar alle onderstaande merken trouwens ook te vinden zijn. Je raadt het al, het zien van al die schoenenpracht en de gesprekken met mijn reisgenoot deden me inzien dat een artikel over de Heilige Drievuldigheid der schoenenmerken er dringend moest komen.

Wat zijn de ultieme klassiekers op schoenengebied?

Ik zou meteen tientallen schoenenmerken kunnen opnoemen, maar wie geen bijzondere affiniteit heeft met schoenen zou er op zijn minst toch drie moeten kennen. Wat deze drie ultieme klassiekers zijn onthul ik nu.

1. Jimmy Choo

Waarom deel van de Trinity?

Je vindt op Work in Heels nauwelijks artikelen over schoenen waar deze naam niet in voorkomt. En dit is met een gegronde reden. In mijn ogen is dit het beste en meest verfijnde schoenenmerk ter wereld. Ik ben niet de enige die dit denkt. Het is het favoriete rode lopermerk van vele grote sterren, en overal ter wereld vallen vrouwen als een blok voor dit iconische merk. Van alle merken die stiletto’s verkopen, zou Jimmy Choo de meest zachte en comfortabele exemplaren aanbieden. Ik kan dit alleen maar beamen. Ik liep op wolkjes op mijn trouwschoenen. Bovendien is Jimmy Choo ook nog eens toonaangevend op trend-gebied. Ze introduceren als eerste de mooiste en meest elegante trends, en worden daarna massaal gevolgd door de andere spelers. Voor mij is Jimmy Choo pure kunst. De ontwerpen zijn om bij weg te dromen, het vakwerk is uitstekend, en de pasvorm is poëzie.

Hoe ziet een typische zwarte Jimmy Choo eruit?

Zwart is niet per se een typerend kleur voor Jimmy Choo, maar ik toon bij elk merk van de Trinity een zwarte schoen om het goed te kunnen vergelijken.

Bekende Schoenenmerken

De typische Jimmy Choo is gemaakt van boterzacht kalfsleer, heeft een hoge stiletto-hak, en een korte puntige top. De onderkant is zachtbeige, net als de binnenkant. Het sleutelwoord bij Jimmy Choo is verfijnd. De ultieme elegantie wordt bereikt met fijn hakjes, een vloeiende lijn in het ontwerp, en eventueel fijne bandjes. De gewone pump (zonder bandjes) is het schoolvoorbeeld van de elegante stiletto.

2. Christian Louboutin

Waarom deel van de Trinity?

De ontwerper Christian Louboutin wil met zijn schoenen de vrouwelijke benen zo lang en sexy mogelijk maken. Zijn ontwerpen bestaan dan ook hoofdzakelijk uit torenhoge stiletto’s. Beroemdheden worden graag met zijn schoenen gespot, en zijn mede verantwoordelijk voor het gigantische succes van Louboutin. Het meest kenmerkende aan dit schoenenmerk is de rode zool. De populariteit van dit merk is zelfs zo groot dat sommige vrouwen de onderkant van hun schoen rood lakken met nagellak om de indruk te wekken dat ze felbeheerde Louboutins dragen.

Hoe ziet een typische zwarte Louboutin eruit?

Bekende Schoenenmerken

Het meest typische model van Louboutin is de zwarte lakleren pump met hoge stilettohak. Hakken van 12 cm zijn geen uitzondering. Hoge stiletto’s van Louboutin schijnen niet zo comfortabel te zijn, maar ze zijn zeker en vast iconisch. De typische zwarte Louboutin herken je uiteraard ook aan zijn rode zool.

3. Manolo Blahnik

Waarom deel van de Trinity?

Manolo Blahnik dankt een groot deel van zijn succes aan de populaire serie Sex and the City. Het hoofdpersonage, Carrie Bradshaw, heeft een fascinatie voor deze schoenen en geeft er met plezier haar geld aan uit. In een bepaalde aflevering zet ze ook een paar Manolo’s op haar huwelijkslijst, voor een huwelijk met… haarzelf. Ik kan haar alleen maar gelijk geven.  Manolo staat synoniem voor stijl en vrouwelijkheid.

Hoe ziet een typische zwarte Manolo eruit?

Bekend Schoenenmerk

Een typische Manolo is overtrokken met satijn, heeft een fijne hak en een blinkende gesp. Hoewel deze schoen hier in het zwart staat afgebeeld, is het best verkopende model een donkerblauwe satijnen schoen met een gesp. Dit is ook een erfenis van de Sex and the City serie, waarin deze schoenen een cruciale rol spelen in de relatie met de fameuze Mr. Big.

De kunstvorm van de schoen

Wie nog nooit van deze merken gehoord had, heeft bij deze een gat in zijn schoenencultuur gedicht. Zoals ik al eerder zei, zijn schoenen ook een vorm van kunst. Wanneer je de mooiste schoenen ter wereld voor je eigen ogen ziet uitgestald, begrijp je dat dit om zoveel meer gaat dan gewoon een schoen. Het is een hersenspinsel van de ontwerper dat vorm krijgt in echte materialen, en uiteindelijk gewaardeerd en geadoreerd wordt door talloze vrouwen én mannen.

Ben je benieuwd hoeveel je eigenlijk van iconische schoenenmerken kent? Doe dan deze quiz.

Ben jij akkoord met deze Trinity? Of zou jij één van deze merken wisselen met een ander merk voor het vormen van een Heilige Drievuldigheid? Laat het zeker weten in een reactie!

You may also like

Sneakers of hakken
Sneakers of hakken? Deze keuze maken we deze herfst
Trend muiltjes
Dit worden de meest modieuze schoenen van de komende zomer
Stoere veterboots
Trend voor deze winter: stoere veterboots + zo draag je ze op het werk
Gouden schoenen
Golden heels: de exclusieve look van het najaar | Zo draag je ze en zo shop je ze voor minder
Roze versierde blokhakken ASOS
Deze schoenentrends shop je nu best in solden
Blote voeten zomer
Zomerse pumps voor op het werk: zo draag je ze

2 Responses

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.