17
mrt
2017
Op hakken lopen zonder pijn

Op hakken lopen zonder pijn: 10 tips

Het is geen geheim dat ik dol ben op mooie schoenen, en dan nog het meest op mooie schoenen met een hak(je). Wat blijkbaar wel een geheim is, is hoe je nu pijnloos op hakken loopt. Veel vrouwen gaan pumps uit de weg omdat ze ware marteltuigen kunnen zijn. Ze hebben last van knellende randjes, pijnlijke bandjes, of beurse tenen wanneer ze een tijdje op hakken lopen. Zonder pijn een mooi paar pumps kunnen dragen is er bij veel vrouwen dan ook niet bij. Toch hoeven elegante schoenen met een hakje niet per definitie pijnlijk te zijn. Een ultieme truc om pijnlijke voeten te voorkomen bij het dragen van hakken is er niet, maar een aantal tips kunnen het risico toch serieus verkleinen. Wil je graag shinen met een prachtig paar pumps? Lees dan mijn tien tips om op hakken te lopen zonder pijn.

Op hakken lopen zonder pijn

1. Koop je schoenen op het einde van je shopsessie

Alles begint met de aankoop van het paar pumps. Plan het bezoek aan de schoenwinkel in op het einde van je shopsessie. Als je na een uitgebreide shopping spree neerploft op de bank in de schoenwinkel zullen je voeten wat opgezwollen zijn. Dit is het ideale moment om je pumps te passen. Dikker zullen je voeten niet worden, dus je vermijdt zo dat je pumps gaan knellen op die leuke avond met walking dinner.

2. Koop schoenen die perfect aansluiten

Aansluitend bij de vorige tip (pun intended): zorg dat je schoenen perfect aansluiten. Een paar schoenen wat groter kopen heeft absoluut geen zin als je voeten toch al op hun grootst zijn. Zorg dat de achterkant van je schoen de hiel raakt. Als je er een vinger tussen je hiel en de schoen krijgt, heb je zeker een maat te groot vast! Veel mensen kopen hun pumps iets te ruim uit schrik dat die anders gaan schuren. Maar door ze te groot te kopen, vergroot je de kans op pijnlijke voeten alleen maar. De pump moet je voet in zijn geheel zacht omsluiten. Als je moeilijk pumps vindt in de reguliere maten, zoek dan eventueel een merk dat ook halve maatjes verkoopt.

3. Koop leren pumps

Koop schoenen van echt leer. Als jij gemakkelijk loopt in kunststof schoenen is dit natuurlijk prima, maar als je zoals veel vrouwen snel pijn krijgt bij het dragen van hakken, zijn leren schoenen sterk aangeraden. Koop liever één voortreffelijk paar leren pumps waarvan je bankkaart hevig gaat protesteren, dan tien paar goedkope pumps waarvan je voeten hevig gaan protesteren. Van die eerste zal je veel meer plezier hebben, en de kostprijs per gedragen dag zal veel lager liggen. Mijn favoriete webshop om schoenen te bestellen is die van de Bijenkorf. Al hun pumps zijn van uitstekende kwaliteit, en ze verkopen er zo goed als al mijn favoriete merken. Jimmy Choo, Guess, Michael Kors, Dune,… Ze hoeven trouwens geen rib uit je lijf te kosten, want heel wat merken zijn best betaalbaar. Bovendien zijn er geen verzendingskosten, en kan je een paar dat je toch niet zo goed bevalt gratis terugsturen.

4. Koop geen pumps die pijn doen van in het begin

Bij het passen mogen de pumps geen pijn doen. Als je al in het begin een snijdende rand voelt, of een irriterend bandje ervaart, koester dan geen hoop dat het ooit goed komt. Pijnloze schoenen bij het passen kunnen na een tijdje wel pijn gaan doen, maar schoenen die al pijnlijk zijn tijdens het passen zullen nooit wonderbaarlijk transformeren naar een fluwelen streling. Als je dus al pijn hebt bij de pasbeurt, laat de schoenen dan in de winkel staan, of stuur je online pakketje terug.

5. Start met een lage hakhoogte

Als je niet gewoon bent om op hakken te lopen, koop dan niet meteen exemplaren van 12cm hoog. Start laag, en bouw indien gewenst langzaam op. Je moet je eerst comfortabel in je schoenen voelen om ze pijnloos te kunnen dragen.

6. Draag geen nylon

Draag geen nylon kousen. De grootste horrorverhalen hoor ik van dames die besloten hun in nylon gestoken voetjes in een pump te schuiven. De combinatie van een glijdende stof en warmte zorgen ervoor dat je helse pijnen zal lijden. Ben je bang dat de mensen zullen kijken naar je witte benen? Deze zullen vast veel minder opvallen dan een van pijn verwrongen gezicht. Als je het doet uit temperatuursoverwegingen, bedenk dan dat je ook een dikke panty kan dragen. Deze dikke panty’s fungeren dan meer als ‘sok’, en zullen ook niet zo glijden in je pumps.

7. Verzorgde teennagels zijn een must

Zorg dat je teennagels verzorgd zijn. Lange teennagels nemen meer plaats in beslag in je schoen, en zullen een pijnlijke druk uitoefenen wanneer je op hakken loopt. Knip ze dus mooi kort! Verzorg je voeten ook goed, zodat je geen ingegroeide teennagels krijgt. Je mag nog de schoenen van de fijnste kwaliteit hebben, zonder verzorgde voeten spring je niet ver. Letterlijk dan.

8. De supermarkt is ideaal om schoenen in te lopen

Voorzie tijd om je schoenen in te lopen. Haal voor een avondje uit niet meteen je nieuwste schoenen uit de schoendoos. Leren pumps moeten zich namelijk naar je voet kunnen vormen. Dit wil niet zeggen dat je ze al plat moet lopen alvorens ermee naar buiten te komen, maar het wil wel zeggen dat je de schoen de kans moet geven om zich naar jouw voet te vormen. Je kan je schoenen thuis inlopen, maar ik heb nog een betere tip: ga ermee naar de supermarkt. De supermarkt is ideaal omdat je op een effen ondergrond loopt (= geen kans op beschadigingen) en omdat je maar voor een korte periode op de been bent. Wel eventjes opletten voor onstuimige winkelkarretjes.

9. Weet hoe je met hakken moet wandelen

Wandel correct. Met pumps hoor je niet anders te lopen dan met platte schoenen. Je hiel komt dus eerst op de grond terecht, en dan pas de bal van je voet. Eén stap klinkt dus als ‘klak-klak’. Wandel niet als een kip met opgetrokken knieën in het rond, en haal ook het idee dat je op langlauflatten rondloopt uit je hoofd. Je tred mag niet schuivend of ploffend zijn.

10. Gebruik in geval van nood blarenpleisters

Lukt op hakken lopen zonder pijn toch niet, voorzie jezelf dan van blarenpleisters. Heb je ondanks al deze tips toch nog ergens pijn? Dan is het heel handig dat je blarenpleisters in geval van nood steeds binnen handbereik hebt. Bij mij zitten ze standaard in mijn werktas. Wacht niet tot de pijn niet meer te verdragen is, maar geef je voet tijdig dat beschermende kussentje.

 

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen verder helpen met deze tips om pijnloos met hakken te lopen. Heb jij nog een goede tip om zonder pijn op pumps te wandelen? Laat het dan zeker weten in een reactie!

Op hakken lopen zonder pijn

Bron afbeelding: unsplash.com

Disclaimer: dit artikel is geen commerciële samenwerking met bovenstaande merken. Ik schreef dit op eigen initiatief, en dit reflecteert louter mijn persoonlijke smaak.

You may also like

Sneakers of hakken
Sneakers of hakken? Deze keuze maken we deze herfst
video conferencing
Video conferencing als een pro: 7 essentiële to do’s
Trend muiltjes
Dit worden de meest modieuze schoenen van de komende zomer
Gouden schoenen
Golden heels: de exclusieve look van het najaar | Zo draag je ze en zo shop je ze voor minder
Roze versierde blokhakken ASOS
Deze schoenentrends shop je nu best in solden
Blote voeten zomer
Zomerse pumps voor op het werk: zo draag je ze

1 Response

  1. Wat een goeie tip, die van de supermarkt. Ik vind het zelf ook altijd lastig om te bepalen waar ik ze het beste kan inlopen. De supermarkt is wel heel handig.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.