27
jul
2018
pagina niet gevonden in facebook

Facebook wil preview niet laden: dit is de simpele oplossing

Wie een Facebookpagina beheert, en daar af en toe een link op plaatst, weet hoe vervelend het kan zijn als Facebook die preview niet wilt laden. Je hebt bijvoorbeeld moeite gedaan om een interessant artikel te schrijven, je wilt het via sociale media verspreiden, en dan deelt Facebook doodleuk mee: “Pagina niet gevonden.” Frustrerend! De oplossing is nochtans eenvoudig.

Facebook deelt mee: “Pagina niet gevonden”

Zelf heb ik ook meerdere malen meegemaakt dat Facebook mij meedeelde dat de “Pagina niet gevonden” werd. Deze afbeelding toont wat ik bedoel:

pagina niet gevonden in facebook

Facebook wil preview niet laden: oplossing

De oplossing is om je link te debuggen. Dit doe je via deze link:

https://developers.facebook.com/tools/debug/og/object

Facebook link debugger
Vervolgens kun je de URL plakken die je op Facebook wilt delen, en klik je op ‘Fetch new scrape information.’ Als je dit gedaan hebt, kun je een nieuwe poging wagen om je post op Facebook te delen. Normaal gezien zou het nu opgelost moeten zijn!

Wat ik vroeger deed als Facebook mijn preview niet wilde laden

Voor ik deze oplossing ontdekte, probeerde ik van alles: Facebook afsluiten, uitloggen en weer inloggen, een andere browser gebruiken, mijn computer opnieuw opstarten… Niks hielp! Uiteindelijk loste ik het dan op door een afbeelding te posten, en de link in de reactie te plaatsen. Het was zeker geen ideale oplossing, maar op die manier kon ik tenminste mijn artikel met mijn paginavolgers delen. Want hoewel Facebook al lang niet meer het wondermiddel is om veel websitebezoekers te krijgen, zorgt het nog altijd voor een groot deel van het verkeer op mijn blog. Een afbeelding delen met een link erin was dus beter dan niks.

Lees ook: het moeilijkste aan een succesvolle website maken

Gelukkig behoort dergelijk gesukkel nu definitief tot het verleden. Ik hoop dat ik jou als paginabeheerder met dit artikel ook verder geholpen heb!

Lees ook: een advertentie op Facebook maken: een doeltreffende strategie?

 

You may also like

succesvolle website maken
Het moeilijkste aan een succesvolle website maken
Facebook Advertentie
Een facebook advertentie maken: een doeltreffende strategie?

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.