18
aug
2017
Eerste liefde

De vloek van de eerste liefde – “Wat doe je als je meteen je droomhuis/job/partner vindt?”

Meteen het allerbeste vinden

Meteen op het allerbeste stuiten is niet gemakkelijk, hoe vreemd dit ook mag klinken. Beeld je in dat je in een bruidswinkel wandelt, één fantastische jurk past, hem bestelt, en dan terug thuis komt. En dan slaat de twijfel toe…

Af en toe vind je in de eerste oester meteen een parel

Heb je er wel goed aan gedaan om zo snel te kiezen? Had je niet nog wat extra jurken moeten passen ter vergelijking? Was je niet te enthousiast omdat je jezelf voor het eerst in een bruidsjurk zag, en dit al zo bijzonder was dat je er niet aan dacht om nog verder te zoeken? De aanstaande bruid die in deze situatie zit, heeft het veel moeilijker dan de aanstaande bruid die een aantal jurken heeft moeten passen alvorens haar perfecte jurk te vinden.

De tweede aanstaande bruid heeft een aantal mooie jurken gepast, en op een bepaald moment voelde ze zich mooier dan in alle andere jurken. Ze zag zichzelf met deze jurk al stralen op haar huwelijksdag. De kans dat de tweede bruid twijfels krijgt na het bestellen van haar jurk is nog steeds reëel maar al minder groot dan de kans dat de eerste bruid lichte paniek voelt opborrelen bij het denken aan haar beslissing.

Lees ook: welk huwelijkscontract moet ik kiezen?

De grote beslissingen

De vloek van de eerste liefde valt nog mee als het om een trouwjurk gaat. Je kan altijd nog teruggaan naar de bruidswinkel, en andere jurken passen om jezelf te verzekeren dat je de juiste keuze hebt gemaakt. In het slechtste geval kan je de bestelling nog veranderen, en in het allerslechtste geval zal je het budget voor een trouwjurk moeten verdubbelen.

Maar het is minder makkelijk als het om écht grote beslissingen gaat. Wat doe je als je meteen op je droomhuis stuit, en je snel moet beslissen? Moet je meteen het eerste jobaanbod met beide handen aangrijpen? Of wat doe je als eerste partner meteen de grote liefde is? Het wordt waarschijnlijk niet echt gewaardeerd als je eerst wat rustig gaat vergelijken. Als je besluit dat de vloek van de eerste liefde te groot is om te dragen, weet je dat je die deur ook meteen achter je sluit.

Lees ook: de quarterlife crisis: een noodzakelijk kwaad?

Een gelukkige parelvisser

Met het eerste het beste tevreden zijn, zal je in veel gevallen niet gelukkig maken. Maar af en toe vind je in de eerste oester meteen een parel. Dan is het belangrijk om de vloek van de eerste liefde te herkennen. Heb je terechte twijfels, of ben je alleen maar bang om iets beters te missen? Je zult een sterrenrestaurant echt wel herkennen, zelfs als je niet alle snackbars van de stad hebt uitgetest. Eens je weet dat het alleen maar de vloek van de eerste liefde is, kan je doen wat je diep in je hart heel graag wilt doen: er met beide voeten inspringen.

Je herkent een sterrenrestaurant ook als je niet alle snackbars van de stad hebt uitgetest

Eerste liefde

Photo by Alvin Mahmudov on Unsplash

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.