14
jul
2017
0
Schoenen oprekken

De allerbeste tip om zelf je schoenen op te rekken

Zelf je schoenen oprekken gaat heel makkelijk met de wintersokken-haardroger-methode. Hoe dit precies in zijn werk gaat, ontdek je in dit artikel.

Schoenen oprekken: waarom?

Lang niet alle merken verkopen hun schoenen per halve maat. Soms komt het voor dat je een paar schoenen koopt dat te mooi is om te laten staan, maar dat meer spant dan je zou willen. Het overkwam mij recentelijk ook. Mijn man vond pareltjes van schoenen (nu weten jullie ook meteen waarom ik met hem getrouwd ben), waar ik op slag verliefd op werd. Het waren pumps van Ted Baker met een roze-gouden schittering met een peep toe. Alsof dit plaatje nog niet mooi genoeg is, was er ook een mooie strik boven de peep toe aangebracht. Ik was al verkocht voor ik ze aan mijn voeten deed. Alleen, toen ik de schoenen daadwerkelijk paste in mijn gebruikelijke maat 39, zaten ze nogal ruim. Als je schoen van je hiel glijdt tijdens het wandelen, is het een duidelijk teken dat dit paar te groot is. Een maatje kleiner dan maar! Het paar in maat 38 omsloot mijn voeten veel beter, maar ik voelde wel dat ze nogal strak zaten. Mijn innerlijke fashionista smeekte me om ze toch mee te nemen. Ik kon ze gerust wel inlopen, en bovendien was dit het laatste paar in die maat, en ze waren in sol-den! Ik bedoel maar, je laat echt geen prachtig paar Ted Bakers in solden staan, alleen omdat ze een beetje spannen. Toch?

Inlopen helpt niet altijd

Thuisgekomen begon ik ze meteen in te lopen. Ik zou mij echt niet laten kennen. Wat stellen pijnlijke voeten nu voor als je met zo’n mooi paar schoenen kunt pronken? Veel blijkbaar. Na een uur kon ik het niet meer uithouden, en moest ik mijn voeten voorzichtig uit de pumps halen. De hele avond heb ik nog last gehad van mijn tenen. Zo kon het dus niet verder. Er moest een betere methode zijn. En die vond ik: een uitstekende methode om je schoenen op te rekken. Omdat ik niet de beroerdste ben, deel ik deze methode met jullie.

Schoenen oprekken: de wintersokken-haardroger-methode

De methode die me toeliet om succesvol mijn schoenen met een half maatje te vergroten noem ik de wintersokken-haardroger-methode. Ik overloop deze methode stap voor stap.

Schoenen oprekken

Schoenen oprekken: stap 1

Trek dikke wintersokken aan, en houd je voeten onder stromend water tot ze doornat zijn.

Schoenen oprekken: stap 2

Plaats je voeten met natte sokken in de krappe schoenen.

Schoenen oprekken: stap 3

Blaas je wintersokken droog met een haardroger. Stretch je voeten af en toe in de schoenen, zodat de schoenen mooi rond je voetvorm uitrekken.

Schoenen oprekken: stap 4

Haal je voeten met droge wintersokken uit de schoenen, verwijder de sokken, en geniet van je nieuwe schoenen in de perfecte maat.

Do try this at home: schoenen oprekken

Mijn schoenen waren na deze procedure een half maatje groter, waardoor ik zonder pijn kon genieten van mijn nieuwe Ted Baker-pumps. Deze methode laat je toe om op een veilige manier je schoenen wat op te rekken. Mocht je nog niet tevreden zijn van het resultaat, kan je deze methode een dag later nog eens herhalen. Het leuke is dat je dit gewoon thuis kunt doen, en het kost je eigenlijk niks. En niemand hoeft natuurlijk toeschouwer te zijn bij dit vreemde spektakel, tenzij je graag op de lachspieren werkt.

 

O ja, de Ted Baker pumps zijn nog steeds te koop in solden. Het is met pijn in het hart dat ik deze link hier plaats, want ik heb de mijne helaas niet zo voordelig op de kop kunnen tikken. Maar ik gun jullie, mijn lieve lezers natuurlijk alles.

 

Heb jij schoenen die je niet draagt omdat ze te krap zijn? Laat dan zeker iets weten als je deze methode om je schoenen op te rekken hebt uitgeprobeerd!

 

 

You may also like

Pumps Solden
Dit zijn de beste koopjes die je nu kunt doen – Work in Heels approved!
Visitekaartjes
Pro-tips voor het optimaal gebruiken van je visitekaartje
Hoe leuke kerstcadeau's vinden
Kerstinkopen doen: 3 tips die je geweldige cadeautjes doen vinden
Mooie schoenen geschikt voor werk
De iconische schoenenmerken test

3 Responses

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: